Items filtered by date: februari 2022

Jerney de Wilde (1987) is beeldend kunstenaar met een specialisatie in de Illustratie en de Grafische Druktechnieken. Ze studeerde Illustratie en vervolgens Autonome Beeldende Kunst aan de Willem de Kooning Academie en combineert deze vakgebieden dan ook continu in haar beroepspraktijk.

Haar creatieve proces begint altijd tekenend, waaruit ze verder werkt in uiteenlopende technieken zoals zeefdruk, schilderen, linoleumdruk, RISO en digitale media. Ze doet momenteel onderzoek naar het zelf maken van natuurlijke inkten en botanisch printen en probeert zo haar liefde voor de natuur steeds meer te integreren in haar beeldende werk.

Ze werkt in opdracht van, meestal lokale, culturele of sociale instellingen en kleine ondernemers. Ze geeft les vanuit haar eigen atelier, op locatie of bij Grafische Werkplaats Den Haag. Daarnaast is ze coördinator van creatieve buitenplaats het Toverbosch in het Haagse Hout.

 

Published in Artiesten

Studio Kabowski is een samenwerking tussen Johan Dijk en Michiel Corver. De twee zijn al jarenlang vrienden en collega’s in de horeca en delen daarnaast een passie voor kunst. Waar Johan wat zoeter is in zijn werk en met name robotjes, diertjes en monsters tekent, is Michiel zijn stijl juist wat rauwer en industriëler . De combinatie bleek magisch en Studio Kabowski was geboren. Ze zijn begin 2021 samen gestart en hebben inmiddels al aardig wat leuke klussen op hun naam staan. Hun energie is eindeloos en hun ambities ook.

Published in Artiesten