Datum:
LOCATIE:

Geen ooievaar, geen Haagse règâh, maar een kerkuil siert sinds kort een muur aan de Boomsluiterskade.

 

Bewoners, The Hague Street Art en de gemeente Den Haag sloegen de handen ineen om de saaie kale muur van Boomsluiterskade 16 een prachtige muurschildering te geven. De bekende Braziliaanse graffiti artiest L7Matrix vloog over vanuit Zuid-Amerika, ging aan de slag en zette een prachtige afbeelding op de muur. Het merendeel van zijn werken bestaat uit kleurrijke tropische vogels, dus de kerkuil (met haar sombere kleuren) was een nieuwe uitdaging voor de kunstenaar. De keuze voor een uil is een verwijzing naar de ‘Uilebomen’, de naam van de straat aan de overkant.

 

Het is een werk geworden waarbij gedempte en heldere kleuren samenkomen. De kop van de uil heeft de originele, sombere tinten van het dier terwijl de vleugels en de klauwen juist een explosie van kleur zijn.

 

L7Matrix zoekt de grenzen op van het werken met de spuitbus en houdt zich niet aan de ongeschreven regels van de graffitiwereld, waar juist strakke lijnen en duidelijke kaders vaak gewaardeerd worden. Hij experimenteert niet alleen met zijn spuitbussen, maar ook met zijn overige materialen: hij plakt bijvoorbeeld verschillende kwasten aan elkaar en mengt ter plekke zijn kleuren. Hij bevindt zich hierdoor in de twilight zone tussen de moderne kunstschilder en de andere graffiti-artiesten. Zijn originele manier van werken zorgt ervoor dat hij zowel bijzonder geliefd is bij zijn publiek als wordt bekritiseerd door de verschillende artiesten. De bewoners van de Boomsluiterskade zijn erg blij met het resultaat. “Eindelijk kleur op die lelijke grijze muur!”