Datum: 18-07-2018
LOCATIE: Stadsboerderij de Gagelhoeve Mient 210

De voor vele Hagenezen bekende stadsboerderij de Gagelhoeve in stadsdeel Segbroek is een hoop vrolijke kleuren rijker.

De boerderij, waarvan de stal al in 1977 werd gebouwd, wordt druk bezocht door de buurtbewoners. De boerderij heeft twee weides met dieren, waaronder een koe, een paar geiten en twee kleine varkentjes die je niet wilt missen (Chef en Goos). Er is ook een 'greencourt' speeltuin, een moestuin en een kruidentuin. En natuurlijk een hoop konijnen en cavia's om te knuffelen.

Helaas werd er op het muurtje bij de boerderij, aan de kant van de Kamperfoeliestraat, vaak tags op gezet. THSA was benaderd om samen met de artiest, Dario Goldbach (Studio Dario), en de jonge bezoekers van de Gagelhoeve, deze muur naast de dierenweide en de prullenbakken langs het pad weer bij de gezelligheid en toegankelijkheid van de boerderij te laten passen.

In een aantal participatierondes hebben de kinderen ideeën op gedaan en geleerd hoe ze sjablonen moeten maken en gebruiken en geoefend bij een legale graffiti locatie (LGL). Tijdens de eerste knutselmiddag hebben de kinderen verteld over de boerderij, de dieren en wat ze allemaal voor activiteiten doen. Het leek ze leuk om de muur en de prullenbakken bij de boerderij te laten aansluiten door ook daar kleine dieren en vrolijk groen op te schilderen. De week daarna zijn ze met Dario naar de LGL bij het Skatepark op de Mient gegaan om aan de slag te gaan met echte graffiti spuitbussen. In die workshop leerde de kinderen hoe ze lijnen kunnen zetten, vlakken in kleuren en de sjablonen gebruiken.

Met al deze nieuwe kennis zijn de kinderen vol enthousiasme aan de slag gegaan met de muur en de prullenbakken. Iedereen mocht een eigen prullenbak beschilderen en samen hebben ze de muur veranderd in een vrolijk eerbetoon aan de boerderij.